Open Kerk Nijkerk NICEA

De open nicea kerken uit Nijkerk met evangelisatie nieuws voor jou.

Kerken in Nijkerk

In deze rubriek vindt u informatie van de kerken in Nijkerk.

Kerken van NICEA Nijkerk

NIJKERK - De kerken van Nijkerk werken samen in NICEA. Dit betekent Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten.

NICEA verzorgt de pagina "Geloven in Nijkerk"  in de Stad Nijkerk.

Ook organiseert NICEA de jaarlijks de kerstwandeling en is betrokken bij de Huiskamer in de Nijkerkse binnenstad.

sitemap

Geef vandaag voor de kerk van morgen

NIJKERK - Meer dan ooit missen we de warmte van andere mensen om ons heen: de handdruk bij een ontmoeting, een spontane knuffel, dat klopje op de schouder. Mensen zoeken verbinding, contact en genegenheid. En de kerk is daarbij voor veel mensen niet weg te denken: samen komen om je geloof in God, maar ook je levenservaringen, te delen.

Met elkaar. Dat geeft een bijzondere band. Kerkbalans vraagt u om te investeren in een levende kerk tijdens en na corona. Omdat we mensen zijn, mensen die elkaar opzoeken in lastige, maar ook mooie tijden.

Wilt u ook dat de kerk kan blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat? Geef dan vandaag voor de kerk van morgen.

Ziet u ook hoe belangrijk de kerken zijn voor mensen van binnen en buiten Nijkerk? Geef dan via Actie Kerkbalans.

Zo behouden we samen wat waardevol is. Help mee en geef aan uw eigen kerk wat u kunt missen.

King coach in NIjKERK

NIJKERK - De King coach is weer in Nijkerk op 26 augustus (donderdag) 25 september (zaterdag) special met live aanbidding met Loft Worship in de middag en 23 oktober 2021 (zaterdag)

U bent allen hartelijk welkom.

king coach

Week van gebed 2021

Deze week is de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid van christenen.

Christenen bidden in deze week samen voor eenheid.

Deze gebedsbeweging begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden.

Naar schatting doen in Nederland zo'n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief.

Dit keer is het thema #blijfinmijnliefde. Deze oproep is een oproep van Jezus zelf uit Johannes 15.

Ook jij kunt meedoen! In 2021 vindt de gebedsweek plaats van 17 t/m 24 januari.

Muziek in huis met een boodschap.

NIJKERK - Veel mensen zijn bang voor de besmetting met het corona-virus. Ze blijven thuis of zijn verplicht op hun kamer te blijven. Dan kan de dag soms lang duren. Vooral voor mensen die in een verpleeghuis of verzorgingshuis wonen. Zij mogen hun kamer niet uit en bezoek van kinderen, andere familieleden of kennissen wordt niet toegestaan. De >muziek met boodschap< die aangeboden wordt door de vrijwillige medewerkers(sters) van het programma “Op de drempel van de zondag” kan daar misschien verandering in aanbrengen. Zij zenden elke week één uur gewijde muziek uit met een korte Bijbelse overdenking. Het meditatief gedeelte van ongeveer tien minuten wordt verzorgd door predikanten, voorgangers en andere (christelijke) sprekers van de Noordwest- Veluwe. De programma’s hebben een interkerkelijk karakter.

Ze zijn ooit begonnen in 1968 met het uitzenden in het ziekenhuis ‘Salem’ te Ermelo onder de naam ‘Ziekenomroep’. Toen het ziekenhuis ‘Salem’ niet meer aan de medische eisen van die tijd voldeed is er een ander ziekenhuis voor in de plaats gekomen namelijk het ziekenhuis ‘St. Jansdal’ te Harderwijk. In dat ziekenhuis hebben zij hun uitzending na het sluiten van ‘Salem’ voortgezet. Al snel kwam daar ook het woonzorgcentrum ‘Sonnevanck’ te Harderwijk erbij. Inmiddels zenden ze al 52 jaar uit in de Noordwest Veluwe via de streek radio “Veluwe-FM” onder de naam “Op de drempel van de zondag”. Het betreffende programma duurt een uur en wordt uitgezonden op zondagmorgen van 8:00-9:00 uur. Ben je op dat moment niet in de gelegenheid om te luisteren dan is er een herhaling op zondagavond van 21:00-22:00 uur:

• via Radio Veluwe-FM Ermelo 105.0 – Putten 106.1 – Harderwijk 107.7.
  • via de  kabel: in de hele regio op 93.1 FM.
  • via de glasvezel: UPC Digital kanaal 36 en KPN glasvezel kanaal 1153.

Ook is het mogelijk om de hele week te genieten van dit programma. Dat kan via de computer, laptop, iPad, of met een smartphone via  www.opdedrempelvandezondag.nl

Lees meer: Muziek in huis met een boodschap.

De kerken van Nijkerk heten u hartelijk welkom in de kerkdiensten.

2003 - 2019 Nijkerkse Interkerkelijke Commissie Evangelisatie Activiteiten | Facebook | Twitter